מכונת תפירה מומלצת, מכונת תפירה ביתית מומלצת, איזו מכונת תפירה לקנות?

איך לבחור מכונת תפירה? – 6 טיפים שיעשו לך סדר בבלאגן

הקישור למכונה מהסרטון >>> Brother CS7000i

עולם התפירה הוא עולם ומלואו. עולם שלם שמשלב יצירתיות וטכניקה, אומנות ופרקטיקה.
איזה כיף זה להיות מסוגלת לתקן לעצמך את הבגדים, לתפור לעצמך תיק חדש מבדי כותנה או אפילו להרשים חברה עם מתנה שאת תפרת לגמרי בעצמך!

כל החלומות האלו לא באמת יכולים להתגשם בלי האחת והיחידה – מכונת התפירה.

כמו שכבר אמרתי עולם תפירה הוא עולם ומלואו וכך גם עולם מכונות התפירה ומאוד קל ללכת לאיבוד בין כל המכונות, הדגמים והמחירים (במיוחד אם רק נכנסת לתחום).

אני את המכונה הראשונה קיבלתי מסבתי בירושה, סובינה חשמלית וחזקה בת כ-30 שנה. כבר לא מייצרים מכונות כאלו היום. מכונה מדהימה.

תפרתי עליה תקופה ארוכה אבל אחרי שהקמתי את המותג שלי, הייתי חייבת להשתדרג והמכונה היקרה של סבתא כבר לא התאימה. היא התחילה לעשות בעיות והתקשתה עם בדים עבים – אז רכשתי מכונה תעשייתית.

איך לבחור מכונת תפירה ביתית למתחילים? – 6 טיפים שיעשו לך סדר בבלאגן

לפני כשנה, כשהתחלתי ללמד תפירה, השאלה של התלמידות שחזרה הכי הרבה פעמים הייתה – איזו מכונת תפירה לקנות? ובתכלס, זו השאלה הכי מתבקשת שיש. 

אני בכנות עניתי שעדיין אין לי מספיק ידע בתחום כי את המכונה הראשונה קיבלתי בירושה ואת הבאות בתור קניתי תעשייתיות (שפחות מתאימות למתחילים). מיד לאחר מכן עשיתי את מה שאני יודעת הכי טוב- הלכתי לחקור. 

אבל לא הסתפקתי בלחקור – החלטתי לרכוש את המכונה שעליה אני אמליץ. כי אני לא רוצה להמליץ על משהו שבעצמי לא ניסיתי.

החלטתי לרכז לכל התמידות ששאלו אותי את הטיפים הכי חשובים לפני שרוכשים מכונת תפירה ובסוף אצרף גם את המכונה שרכשתי בעצמי:

#טיפ 1: מה התקציב שלי?

כמו ברוב מכשירי החשמל, גם כאן יש טווח מחירים מאוד מאוד רחב. מכונת תפירה יכולה לעלות החל מ-1,000 ש”ח ועד כ-20,000 ש”ח. עם זאת, אין מה להילחץ יש מכונות תפירה מצויינות במחירים סבירים לגמרי. 

אבל הטיפ הראשון הוא לחשוב עם עצמך כמה את מוכנה להשקיע? יש לכך חשיבות רבה בבחירת המכונה. כדי לסבר את האוזן אני ממליצה אם את בצעדים הראשונים לא להשקיע יותר מ-2,500 ש”ח, יש מכונות באמת טובות במחירים האלה.

#טיפ 2: מה הצורך שלי?

בהמשך ישיר לתקציב עליו החלטת, חשוב להבין מה בדיוק הצרכים שלך מהמכונה? האם זה תחביב או מקצוע? האם את יותר מתחברת לבגדים, תיקים או עבודות תלאים.

#טיפ 3: ניסיון

בנוסף, חשוב מאוד עניין הניסיון בתפירה. אם את כבר בעלת ניסיון ורוצה להתקדם, יכול להיות שמכונה פשוטה לא תספיק. אם את תופרת הרבה אולי שווה לשקול לרכוש מכונת תפירה תעשייתית.

לאלו בינינו שעדיין לא מכירים את ההבדל בין מכונה תעשייתית למכונת תפירה ביתית. קיימים שני הבדלים עיקריים, הראשון הוא שמכונת תפירה תעשייתית מגיעה עם שולחן תפירה משלה ותופסת מקום באופן קבוע, היא נייחת. מכונת תפירה ביתית היא ניידת ומונחת על כל שולחן שתבחרי וניתן גם לאפסן אותה בארון אם יש תקופות ללא תפירה.

ההבדל השני בין מכונת תפירה ביתית לתעשייתית היא שמכונת תפירה תעשייתית לרוב תופרת רק סוג אחד של תפר (קו ישר לדוגמא) אין לה אפשרות לתפרים מגוונים כמו זיגזג, דמוי אוברלוק, תפר כפתור וכד’. עוד סיבה שהופכת אותה לפחות ידידותית למתחילים שלרוב רוצים להנות מכל העולמות.

#טיפ 4: ביקורות והמלצות

איך אפשר לרכוש מוצר מבלי לקבל עליו המלצות? גם על מכונת תפירה שבה תשקיעי את מיטב כספך שווה לעות חקר שוק קצר ולבדוק ביקורות והמלצות (עד כמה שניתן) יש גם המון סרטונים ביוטיוב שמציגים את המכונות ומעבירים עליהן ביקורת. כדי למצוא סרטונים כאלו פשוט צריך לכתוב את שם המכונה בשורת החיפוש ביוטיוב.

#טיפ 5: נוחות

אם יש אפשרות כזו, הייתי מציעה לך ללכת לחנות ולנסות לתפור על מכונת התפירה שאותה את מתכננת לרכוש על מנת לבחון אם היא נוחה לך.

#טיפ 6: פיצ'רים ותוספות

הטיפ שלי בנוגע לפיצ’רים הוא לא להשתגע, בתור מתחילה הכל נראה חשוב וקריטי אבל אני אגלה לך סוד, עצם זה שמכונת התפירה תופרת זה פיצ’ר מטורף 😉 

לכל מכונה שתרכשי היום כמעט יש משחיל חוט אוטומטי, יש עשרות סוגי תפרים ועוד ועוד…
זה תחמיד נחמד שלמכונה יש כל מיני אפשרויות כמו הרמה של המחט והשחלה אוטמטית של החוט אבל מה שאני מנסה להגיד זה שזה לא הכרח. טוב שיש אבל לגמרי לא חובה.

אז אלו 6 הטיפים שחשוב לשים לב אליהם כשרוכשים מכונה. ועכשיו למחקר שאני עשיתי למכונה למתחילות.

אתחיל ואגיד שאני בטוחה שיש גם המון מכונות טובות ומוכרים בארץ, אבל במקרה הזה ההבדל היה גדול והחלטתי לרכוש מכונה מאמאזון.
בחרתי לרכוש מכונה שההמלצות עליה היה מצויינות (ולא סתם מסתבר).

מכונת תפירה מומלצת, מכונת תפירה ביתית מומלצת, איזו מכונת תפירה לקנות?
Brother CS7000i המכונה המומלצת שלי - תודו שהיא מהממת

רכשתי את Brother CS7000i.

אז מה אהבתי בה?

1. קודם כל את המחיר (222$ לפני משלוח, אני הזמנתי עם משלוח מהיר והיא עלתר לי רק 1350 ש”ח כולל מיסים והכל) – ביחס לזה שהיא מכונה ממוחשבת של מותג מעולה והיא לא מרגישה “פלסטיקית” בכלל.
2. אהבתי את זה שהיא מגיעה עם שולחן קטן שמולבש עליה כי זה תמיד הציק לי שלמכונות התפירה הביתיות יש משטח קטן. זה היה לי ממש ממש נוח לתפור עליה והזכיר לי את השולחן של המכונות התעשייתיות.
3. יש לה משחיל אוטומטי למחט.
4. יש לה כפתור שמאפשר תפירה ללא דוושה (גאוני והופך את התפירה לנגישה!). לא הכרתי את האפשרות הזו לפני שקיבלתי את המכונה וממש הופתעתי.
5. יש לה כפתור הרמה של המחט כמו שיש לי במכונה התעשייתית ואני מכורה אליו. בטוחה שתסכימו איתי.
6. היא מגיעה עם 10 רגליות שונות שמתאימות למכונה וחוסכת לי רכישה במידת הצורך.
7. המשלוח הגיע ממש מהר. שבוע והמכונה הייתה אצלי.
8. היא ממש ממש שקטה! אני הופתעתי.
9. זה אולי קצת שטחי אבל היא ממש יפה!

ומה פחות אהבתי בה?
1. אם רוכשים את המכונה הזו אז חשוב לקנות מתאם משקע אמריקאי לשקע ישראלי (עולה 30$ באמאזון). חשוב: בעת השימוש במתאם יש לשים אותו במצב “converter” ולא במצב “adapter”.

2. היא לא תעמוד בתפירה של בדים עבים במיוחד – שזה די לגיטימי בסך הכל היא בכל זאת מכונה ביתית ולא תעשייתית.

באמת היה לי קשה למצוא בה חסרונות ביחס למחיר ולביצועים שלה!

וזהו, אני מקווה שהמחקר שלי והידע שצברתי עזר לכן קצת.

אם בכל זאת החלטת שה-BROTHER מתאימה לך, אשמח שתרכשי אותה דרך הקישור שלי אני מקבלת עמלה קטנה על כל מכירה של המכונה דרך הקישור.

המון בהצלחה בבחירת המכונה האחת שלך! ואני תמיד כאן לכל שאלה 🙂

גל